Kanteleyhtye Räiskymä

Rymistelyä kolmen tulevan kanteleensoiton ammattilaisen voimin kaikenlaisen musiikin parissa. Käytämme kokoonpanossamme vaihdellen kaikenkokoisia kanteleita, ja etsimme kanteleelle uusia valloituksia musiikinlajien monimuotoisessa maailmassa sekä uusia kuulijoita, paikoista joihin kannelta ei ehkä aiemmin ole viety.

Oamkissa kanteleensoittaja-opiskelijoiden kesken muodostuneen kanteleyhtyeen kanssa on vietetty todella antoisia hetkiä. Olemme muodostaneet ohjelmistoa yhdessä ja erikseen sovittamillamme kappaleilla eri genreistä, jokainen on tuonut vähän jotain omaa ohjelmistoon ja lisännyt yhtyeen jäsenten kiinnostusta kappaleita kohtaan. Omia sovituksia olemme tehneet mm. Kowarete iku sekai (Girugamesh-yhtyeeltä, japanilaista alternative metalia), Lonely shepherd (balladi), I talk to the rain (Yuki Kaijura) Muita mieluisia yhteisiä sovituksia ovat olleet Cosmic love (Florence & The machine), Rock, paper, scissors (Kaztenjammer) ja viimeisin Arrival of the birds – Cinematic orchestra.

Yhtyeen yksi huippuhetkistä oli kesäkuussa 2015, kun pääsimme soittamaan Oulun jäähalliin Vectorama – verkkopelitapahtumaan. Keikkamiljöönä pimennetty tietokoneiden ja lanivalojen täyttämä jäähalli oli hyvin jännittävä ja eksoottinen kokemus kanteleiden kanssa. Siellä soitimme mm. edellä mainitun vakiokappaleemme, tuttavallisesti ”japsirokki” Kowarete iku sekai sekä I talk to the rain.

Räiskymä facebookissa: https://www.facebook.com/pages/R%C3%A4iskym%C3%A4-kantelettaret/766455576786934

Räiskymän räminää: I talk to the rain – Yuki Kajiura https://www.youtube.com/watch?v=GM_fBMwqQ4M